צ’מפיקס – כדורים לגמילה מעישון

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

צ'מפיקסכיום ידוע שאחת הדרכים הטובות ביותר להיגמל מעישון היא על ידי שימוש בתרופות כמו צ’מפיקס, אשר מספקת הקלה משמעותית ביותר בתסמיני הגמילה ומעלה את סיכויי הצלחת תהליך הגמילה מעישון.

בעוד הסיכוי להיגמל מעישון ללא עזרה עומד על כ-5% בלבד, שימוש בתרופות כמו צ’מפיקס מגדיל את הסיכוי להצלחת הגמילה עד כ-30%, ולכן רופאים רבים ממליצים כיום על שילוב תרופות במהלך תהליך הגמילה מהעישון.

צ’מפיקס היא תרופה הניתנת במרשם רופא בלבד, ועל מנת להתחיל להשתמש בה יש להתחייב לתכנית גמילה מסודרת המשלבת גם תמיכה קבוצתית וסוגי טיפול נוספים. לשימוש בצ’מפיקס אמנם מספר תופעות לוואי, אך בזכותו אנשים רבים מפסיקים לעשן באופן סופי.

מנגנון הפעולה של צ’מפיקס

צ’מפיקס הוא תרופה הפועלת במנגנון של אגוניסט חלקי לקולטן לניקוטין. מנגנון הפעולה של התרופה מונע את הצורך בעישון סיגריות ומקטין את תסמיני הגמילה האופייניים להפסקת עישון, הכוללים רגזנות, אי שקט, ירידה במצב הרוח, הפרעות בשינה, כאבי ראש וכו'.

בנוסף, לתרופה צ’מפיקס אפקט אנטי דיכאוני מסויים, ועל כן היא יכולה לשפר את ההרגשה הכללית בימים הראשונים לגמילה מהעישון.

יש לציין שהשפעת התרופה על המוח יכולה לגרום לתופעות לוואי נוירולוגיות ופסיכיאטריות, אך בסך הכל מדובר בתרופה בטוחה כאשר השימוש בה נעשה בצורה מבוקרת ומסודרת.

איך משתמשים בצ’מפיקס?

על מנת להתחיל להשתמש בצ’מפיקס יש לקבוע תאריך יעד להפסקת העישון, כאשר נטילת התרופה מתחילה שבוע-שבועיים לפני תאריך היעד. את מינון התרופה יש לעלות בהדרגה:

  • ב-3 הימים הראשונים יש לקחת כל בוקר כדור אחד של 0.5 מ"ג.
  • מהיום הרביעי עד היום השביעי יש לקחת שני כדורים של 0.5 מ"ג ביום, בבוקר ובערב.
  • החל מהיום ה-8 ובמשך 3 חודשים יש לקחת שני כדורים של 1 מ"ג בבוקר ובערב.
  • ניתן להמשיך בטיפול עד 6 חודשים, ולהוריד את המינון ל-0.5 מ"ג במידה ומופיעות תופעות לוואי שונות.

תופעות לוואי של השימוש בצ’מפיקס

בדומה לכל תרופה, גם צ’מפיקס יכולה לגרום לתופעות לוואי שונות הכוללות:

  • בחילה והקאות – בהתאם למינון התרופה המטופלים יכולים להתלונן על בחילות והקאות. במקרים אלה ניתן להוריד את המינון ל-0.5 מ"ג ולראות את ההשפעה על תופעות הלוואי.
  • דיכאון ומחשבות אובדניות – בשנים האחרונות מחקרים שונים הראו קשר בין שימוש בצ’מפיקס ובשינויים במצב הרוח. במקרים חריגים, יכולים להתפתח מחשבות אובדניות ולכן חשוב מאוד לדווח לרופא על שינויים התנהגותיים במהלך השימוש בתרופה. כמו כן, לא מומלץ להשתמש בתרופה במידה וקיימת אבחנה פסיכיאטרית כלשהי, או שקיימת היסטוריה של דיכאון.
  • נמנום – שימוש בצ’מפיקס יכול לגרום לירידה בערנות ותחושת נמנום, על כן במידה והשפעה זו קיימת לא מומלץ להשתמש בתרופה כאשר נוהגים.
  • רגישות יתר ואי ספיקת כליות – במקרים נדירים, שימוש בצ’מפיקס יכול לגרום לרגישות יתר המתבטאת בפריחה וגרד ולאי ספיקת כליות (בעיקר בחולים עם היסטוריה של מחלות כליות).

למי מתאים הטיפול בצ’מפיקס?

הטיפול בצ’מפיקס מתאים באופן כללי לכל אדם המעוניין להפסיק לעשן, ומוכן להשתתף בתכנית גמילה מסודרת. התרופה מאושרת בסל הבריאות לאנשים בתנאי שהמטופלים משתתפים בסדנאות לגמילה מעישון, ומבצעים מעקב קבוע אחר הצלחת הטיפול לגמילה מעישון.

לנשים בהריון ולנשים מניקות מומלץ להתייעץ גם עם רופא נשים לפני תחילת הטיפול, אך נכון להיום לא ידוע על השפעות התרופה על ההריון ועל ההנקה.

השימוש בצ’מפיקס אינו מתאים לאנשים מתחת לגיל 18, לאנשים הסובלים מהפרעה כלייתית או לבעלי רקע פסיכיאטרי, וכמו כן שילוב של צ’מפיקס עם תחליפי ניקוטין ותכשירי גמילה נוספים יכול לגרום לתופעות לוואי שונות.

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!